Chocolade

Catch

Vis. Eén van haar minst favoriete dieren om te eten. Het had maar een paar dagen gescheeld, of ze was een Waterman geweest.

En hoewel ze zichzelf niet zag als een bewegelijk type en een bezoek aan de zee, of iets anders met water erin, voor haar niet voelde als thuiskomen, was ze een echte Vis.
Michelangelo was een Vis. Net zoals Albert Einstein. En zij dus. ‘Vissen zijn iedereen, en Vissen zijn een mysterie’, had ze eens gelezen. Er stond ook nog dat Vissen zichzelf vaak niet begrijpen, dat ze vaak een gracieuze verschijning hebben maar dat ze soms juist iets weghebben van een gestrande zeehond.
Een poos geleden had een man tegen haar gezegd dat ze zulke mooie melkchocoladebruine ogen had. Maar verkering wilde hij niet. Dat wilden ze nooit. Zij was het type vrouw waar mannen mee wilden daten, flirten en seksen. Een beetje teasen. Foto’s van geslachtsdelen in erecte staat via whatsapp en beloven dat die afspraak er écht wel een keer zou komen. Dat soort werk. En hoewel het hulpeloze karakter van een Vis ervoor zorgt dat mannen zich voelen als een ware Tarzan, samenwonen, trouwen of een puppy kopen deden ze niet met haar.
Was ze niet aan het daten, flirten of seksen, dan was ze alleen. Alleen onder de lakens, alleen op de fiets, alleen in bad. Ook al was ze het al een tijdje, dat alleen zijn was een hele uitdaging voor haar. Er ontbreekt namelijk iets in het leven van een Vis als zij niet verliefd is. Een Vis leeft om zich te verliezen in iets groters en een gelukkige Vis wordt elke ochtend wakker met een zweem van verwondering. Dat was bij haar nu niet het geval. Ze ging te laat naar bed en kwam er te laat weer uit. Het kostte haar de grootste moeite zich onder de dekens vandaan te wurmen en aan de dag te beginnen, alleen.
Lunchen, naar de bioscoop of lekker uit eten met vriendinnen vond ze allemaal leuk en aardig, maar het was niet genoeg. Volgens haar had dat vast iets te maken met het feit dat Vissen zoeken naar het geluk van de totale overgave en hunkeren naar iemand aan wie ze alles kunnen geven. En geven, daar is de Vis goed in. Vissen geven zich helemaal over aan het erotische en sensuele. De Vis is verleidelijk en vrijgevig. Zij, als echte vis, was dus zeker geen slechte catch, vond ze zelf.
Zoals zoveel Vissen begreep ook zij er helemaal niks van. Van zichzelf niet, van de wereld niet en van al die mannen niet. Daarom las zij elke dag trouw haar horoscoop. Wachtend op een teken, of een kleine hint, dat haar Tarzan in aantocht was.

Standaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *