Lampenkap

Flinke kappen

Laura en Tim stonden virtueel in de online lampenkappenwinkel en keken hun ogen uit. Ze wisten dat lampenkapper.nl een grote naam was in de wereld van webwinkels maar dat het aanbod zo groot was, hadden ze niet verwacht.

‘Kom, zeg eens wat. Hoeveel zullen we er nemen?’ zei Tim.

Laura antwoordde niet, ze bleef de digitale omgeving in zich opnemen.

‘Ik heb het idee dat deze website gemaakt is door developpertjes in Afrika, dat kan niet anders. Hoe kan het anders zo goedkoop zijn?’ voegde Tim toe, zodat ze eventueel kon lachen.

‘Oké ik geef toe: dat gaat heus niet stoppen als wij hier geen lampenkappen kopen. En een baan is beter dan geen baan, ook al verdienen ze daar maar 20 roepie per maand, of wat ze ook voor munt hebben in Bangladesh. Oh, kijk hier eens!’

Tim tikte met zijn vinger op het up-poppende chatvenster waardoor zij een gesprek aangingen met Karin van de Klantenservice.

‘Kan ik u ergens mee helpen? U kijkt al zo lang rond,’ opende Karin.
‘Gekke achternaam heb je,’ typte Tim en hij wachtte met het drukken op de entertoets om te kijken of Laura het ook zo grappig vond.
‘Hnnggh,’ bracht ze voort.
‘Ah, toe. Het moet voor mij toch ook een beetje leuk zijn?’
Ze hield de backspacetoets in, maar Tim had het zinnetje al naar het virtuele klembord gekopieerd, waardoor de twee in een eindeloze strijd van letters versus leegte terecht kwamen. Hij schreeuwde dat ze even flink moest nokken met deze onzin.

‘Wat bent u lang aan het typen. Gaat alles wel O.K.? ;-)’ kwam er in beeld.
Hierna besloot Tim om maar eens even flink normaal te gaan doen.
Hij vertelde dat ze op zoek waren naar een nieuwe lampenkap en dat die wel een beetje ruim moest zitten. De kap mocht niet te prijzig zijn, maar hij voegde toe dat hij al had gezien dat het wat betreft de prijzen bij De Lampenkapper wel goed zat, om weer een beetje aan de goede kant van Karin van de Klantenservice te komen.
Karin deed vier suggesties, waarvan er twee een Hnnggh opleverden en de andere twee een Hmmmpf, wat dus eigenlijk wel positief was. Het was natuurlijk fiftyfifty nu.

Standaard