Sinterklaas

Klinkt bekend

‘Tja, Ik heb dus een fobie met knoppen.’
Echt waar joh?’

‘Ja, ik kreeg ‘m voor Sinterklaas. M’n schoonzoon had wat dvdtjes erbij gekocht en toen heb ik dat ook maar gedaan. Nou, dat ding staat er maar gewoon te staan, nu. Doet niks. En weet je, volgens mij komt dat door die videorecorder. Weet je, ik heb die uit eigen initiatief gekocht en ja, dan vind ik dat allemaal niet eng hè? Dan wil ik best proberen en dan vind ik het ook wel uit. Maar zo lukt dat dus niet.’
‘Nee, dat begrijp ik wel.’
‘En nu staat dat ding er maar te staan.’
‘Ja.’
‘Maar ik heb er ook helemaal niet om gevraagd hè?’
‘Nee.’
‘Kijk, als ze gewoon even hadden overlegd dan was er niks aan de hand geweest. Dan was dat klaar. Dan hadden we het er nu niet over gehad en dan had ik me niet hoeven schamen voor dat ding. Maar ja, overleggen was weer te moeilijk hè. En nu gebruik ik ‘m niet. En dat weten ze donders goed. Daarom heb ik Nick er nu liever niet bij. Door hem zit ik nu opgescheept met dat ding. Tja en toen waren ze heel duur hè. Zo’n ding kostte heel wat. Nu zo vijf jaar later kan ik ook wel gewoon een dvd-speler kopen. Dan zou er niks aan de hand zijn. Maar ja, ze overlegden niet hè. Dat is het.’
‘Vindt Kirsten dat wel goed dan?’
‘Wat?’
‘Dat je Nick er niet bij wil hebben.’
‘Oh, zij komt ook niet hoor. Niet na dat gedoe van toen met Emma’s verjaardag. Ik snap niet dat Annemarie dat liet gaan. Echt, zelfs Simon moest er niks van hebben. Snap je dat ik dat niet snap? Ze roept dan dat ik ‘m niet zoveel cola had moeten geven en dat-ie al hyperactief genoeg is.
Ach, ik geloof daar niks van. Dré deed nooit raar met cola en die dronk er ook zat van, dus waarom zou dat een probleem zijn met Emma?’
‘En Kirsten dan?’
‘Wat is er met Kirsten?’
‘Is dit ons station?’
‘Is dit RAI al?’
‘Ik weet het niet, is dit RAI?’
‘Nee, het is Duivendrecht, zie je?’
‘Oh ja.’
‘Ja, daar staat het. Ik vraag het zo nog wel even aan de conducteur, als-ie langs komt. Weten we het zeker.’
‘Ja.’
‘Ik hoop dat Jan er ook is, vanmiddag. Volgens Patty was-ie er gisteren ook, dus het zou wel flauw zijn als-ie dan nu niet komt. Maar misschien is-ie ook wel inkopen aan het doen voor Sinterklaas. Hij ging dat met Liza vieren, heb ik gehoord, en je weet hoe Liza is, die wil altijd meer. Die laat ‘m desnoods de hele avond gedichtjes lullen. Straks houdt hij er ook een poliep op na, net als Frans.’

Standaard