Euforie

Persmomentje

“Dus, meneer Verbeets, u bent de allereerste persoon die ooit in één jaar de Nobelprijs voor de Vrede, een Oscar voor Beste Acteur, de Spinozaprijs en de NS Publieksprijs heeft gekregen. Wat gaat er door u heen?”

Ja, dit is toch best wel leuk ja. De eerste zegt u? Nou nou.”
“En in Indonesië is het referendum om Indonesië weer tot Nederlands Indië te hernoemen glansrijk door de Oranjegezinden gewonnen. Het argument dat Meneer Verbeets ook in Nederland woonde is bij de exit-polls keer na keer als doorslaggevende factor benoemd. Hoe reageert u daarop?”
“Uiteindelijk doe je dit toch voor Nederland. Dat je dan zelf genoemd wordt is leuk, maar daar gaat het niet om.”
“En wat vindt u van de berichten dat Geert Wilders een wetsvoorstel heeft ingediend om ‘november’ voortaan ‘verbeter’ te noemen?
“Leuk, maar grammaticaal natuurlijk geen goede keuze. Oktober, verbeter, december, dat klinkt dan net alsof oktober december moet helpen. Terwijl we allemaal weten dat dat eigenlijk andersom is.”
“Heeft u het gevoel dat u het afgelopen jaar veranderd bent?”
“Nee hoor, ik eet nog gewoon spruitjes op woensdag en ook ik heb een hekel aan files.”
“Is de roem u niet naar het hoofd gestegen?”
“Och, met roem kan je geen boterham smeren.”
“Daar denken ze bij de NASA toch anders over. Vanochtend werd bekend dat ze daar een methode hebben gevonden om de snelheid van het licht te bereiken. Dankzij de stof ‘Verbeets-Fame-Octane’, of VFO, is tijdreizen binnenkort misschien mogelijk. Dat moet u toch iets doen.”
“Poeh, nou, dat weet ik niet hoor. Volgens mij moet je niet te lang stilstaan bij het verleden en er zeker niet naar terugreizen. Maar goed, dat ben ik hoor, als jullie wat anders vinden dan mag dat natuurlijk. Ik ben ook gewoon maar een inwoner van Alphen aan de Rijn.”
“Ja, maar wel Burger van de Eeuwigheid. Vorige week kreeg u het plakkaat van Koning Willem-Alexander uitgereikt, met als bonus dat de Koning een week lang tot uw volledige beschikking staat. Heeft u daar al gebruik van gemaakt? Heeft u de afgelopen week iets met onze Walex gedaan?”
“We zijn gezellig samen een weekje wezen klussen in het nieuwe huis van m’n dochter en haar vriend. Voor een Koning is die knul verrekte handig met riolering, dat kan ik je wel vertellen. Dat sixpackje Hertog Jan had-ie wel verdiend.”
“Over Hertog Jan gesproken, de brouwerij heeft aangekondigd een directe bierpijpleiding naar uw huis aan te leggen. U zult wel blij zijn?”
“Mwah, allemaal wel mooi hoor, maar ik drink eigenlijk alleen op vrijdagmiddag een biertje. En om daar nou een hele pijpleiding voor aan te leggen…”
“Ten slotte, uit verschillende bronnen hebben wij begrepen dat u gisteren uw avondcursus Breien voor de Familie met een voldoende heef-“
“-Ja tof hè! Ben er zo blij mee! Het was ongelooflijk hard werken, maar het is me gelukt. Had ik niet kunnen doen zonder mijn vrouw, Baukje. Dank je schat. Ik hou van je!”

Standaard