Op de vlucht

Absurdismewat

Ik ben op de vlucht op een vlucht naar Rio de Janeiro en ik kan enorm genieten van zo’n woordgrapje.

Die woordgrapjes zijn mijn leven. Echt waar, ik krijg geld voor het bedenken van woordgrappigs. Mijn functietitel is ‘Manager Verbale Verbazing’, bij een televisiezender. Was, bedoel ik. Geen handwas, of afwas, nee, als in een werkwoord. Een woord zonder uitkering. Ik ben dus geen Manager Verbale Verbazing meer, want ik ben op de vlucht op een vlucht. Waarom, vraag je? Waartoe of waardoor, vraag ik aan jou. Ja, ik richt me tot jou, lezer, met mijn geweer des woords. Met mijn pijl en boog van de taalgrap. Met mijn lezerstraal.

Hoe dan ook, je wou weten waartoe ik op de vlucht op een vlucht ben. Naar Rio de Janeiro, zei ik net al. Het leven van een woordgrapjas gaat niet over rozenkransjes, kan ik je vertellen. Ik moet bekennen dat ik wel wat vijanden heb gemaakt. De meeste van klei, sommige ook van hout. Ze heten ‘De Schaften’, een samentrekking tussen schoften en aften. Ik haat aften. Vandaar. Van hier is het uitzicht op de Atlantische Oceaan uitstekend. De elleboog van m’n buurman ook, trouwens.

Ik ben me er terdege van bewust dat dit verhaal ergens heen moet, maar het heeft nog geen retourtje uit de automaat gehaald. Want het moet ook weer ergens op terugkomen natuurlijk. Zo’n verhaal maakt ook wel eens een foutje. Kan gebeuren. Net als dat geintje dat ik uithaalde met de directeur en die twee pakken vla. Dat was lachen geblazen. Overal ballonnen. De situatie was ook opgeblazen. Met een fietspomp, gok ik zo, want ze waren keihard. Ik moest eruit. Bleek dat ik gewoon in de verkeerde bus zat.

De televisiezender had me gevraagd om een column te schrijven voor in de Veronica gids. Ik zei dat ik ook zonder te schrijven van alles kwijt kan in die Veronica van ze. Dat scheen dan de druppel te zijn geweest. Ik denk dat het haar druppels waren, want ze huilde constant. En dan ben je nog niet jarig. Nee, daar doe ik niks mee. Net als met je moeder. Kwaliteit voor een biertje. Even aan de stewardess vragen of ze alcohol schenkt en welk goed doel daar dan bij gebaat is. En sinds wanneer kunnen goede doelen in bad, dat wil ik dan ook wel weten.

Standaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *