Mededeling van Het Genootschap

Tot een andere keer

Dit is geen afscheidsbrief, maar na 1339 dagen, 141 thema’s, 667 verhalen en 363.393 woorden is het mooi geweest. Het Schrijversgenootschap stopt te bestaan. Althans, in de huidige vorm.

We begonnen in oktober 2012 met deze site om onszelf een stok achter de deur te geven. Een verplichting te schrijven, zodat we wel moésten oefenen. En dat is vrij goed gelukt. We hebben in 3 jaar en 7 maanden heel vaak mooie, soms gekke of spannende en zelfs nogal eens ontroerende verhalen geschreven.

En dat deden we bepaald niet alleen. Voor elk thema was er een gastschrijver, die op zijn of haar eigen wijze het thema invulde en ons ook weer wat leerde. Dank jullie wel, gastschrijvers!

Maar nu is het even klaar. We voelen de noodzaak van de stok achter de deur niet meer. We blijven schrijven, maar niet zo frequent en gestructureerd als voorheen. We schrijven namelijk ook aan andere, spannendere en grotere dingen. Wellicht kom je een van ons nog wel eens tegen in een boekwinkel (liever op papier dan fysiek, maar dat is ook prima), op tv, in een krant, of ergens op het internet. We weten het eigenlijk wel zeker.

We zullen niet meer op gezette tijden verhalen plaatsen, maar sporadisch, op willekeurige dagen en tijdstippen. Een stuk minder dan de drie per week die je van ons gewend bent, ook. Het wordt een vrijblijvend gebeuren. Wil je een stuk insturen? Dat kan nog steeds.

Tot slot hopen we dat we jou hebben kunnen vermaken, lieve lezer. Zonder jou zou het toch maar een saaie bedoening zijn geweest. Fijn dat je er was, dat je las, likete, deelde of klaagde. Het was een eer om voor je te schrijven.

En het was gezellig.

Tot ooit!

Het Schrijversgenootschap

Emma Verkuijl
Harm de Kleine
Jan Emmens
Linda van Doorn
Matthijs van Asselt

* klik op de naam voor alle verhalen van de betreffende schrijver

Standaard