HVA schrijfwedstrijd: Beroemd

Deze week vijf verhalen van HVA studenten

In samenwerking met de minor Creatief Schrijven van de Hogeschool van Amsterdam organiseerde Schrijversgenootschap de (Voorheen) Lege Bladzijde een schrijfwedstrijd. De afgelopen weken zijn studenten van deze minor aan de slag geweest met een opdracht die wij voor hen in het leven hebben geroepen. Het idee was simpel: schrijf een kort verhaal binnen het thema ‘beroemd’. Dat is immers wat je wordt, zodra jouw fantastische verhaal bij ons online staat.

Deze week presenteren wij de vijf beste verhalen. Op maandag nummer vijf, op vrijdag de grote winnaar. Wij willen ook weleens een weekje vrij.

En om dan ook écht vrij te hebben, hebben we een speciale jury in het leven geroepen om door de jungle van verhalen te banjeren. (Oké, we hebben de jungle eerst een beetje verkend en met een kapmes wat paden voor ze vrijgemaakt.)

Met ontzettend groot genoegen presenteren wij onze gastjury: Lisanne Mathijssen en Peter Zantingh.

Zij is redactrice bij uitgeverij Prometheus / Bert Bakker en stond onlangs zelfs op Geen Stijl. Hij is ongeveer evenveel webjournalist bij NRC als romanschrijver. Zijn debuutroman Een uur en achttien minuten werd alom geprezen en zijn tweede, getiteld De eerste maandag van de maand, volgt in september.

Kortom: deze week geen verhalen van de schrijvers waar u zo dol op bent, maar vijf ook heel leuke gastschrijvers uit de kweekvijver die de Hogeschool van Amsterdam heet.

Veel plezier deze week en voor de winnaars: gefeliciteerd!

Standaard