Zonnepanelen

Energieverspilling

Beste Paul,

Op woensdagavond 1 mei, zo rond etenstijd, ben jij bij mij aan de deur geweest. Met jouw verhaal over de energieverspilling in Nederland heb je mij sterk aan het nadenken gezet. Ik durf zelfs te stellen dat je mij diep hebt geraakt. In de dagen na jouw onverwachte bezoek heb ik de folder van EnergySave4U zo vaak doorgelezen dat ik nu haast jouw werk wel zou kunnen doen, haha.
Maar even zonder gekheid, dit is een serieuze zaak.
Als we niks doen, gaat de wereld naar de kloten, Paul. Dat hoef ik jou volgens mij niet uit te leggen. Wij begrijpen elkaar. Jij bent net zoals ik. Wij zijn mannen van de wereld, dat zag ik meteen al toen je uit die Peugeot van je stapte. Wij kijken verder dan onze neus lang is. Wij zijn gemaakt voor grootste dingen, Paul.
Toch ga ik nu niet vertellen dat jij je leven aan het vergooien bent als huis-aan-huis zonnepaneelverkoper. Dat is niet aan mij, zo lang ken ik je ook weer niet. (Al voelt het wel als jaren, heb jij dat ook?)
Maar ik denk wel dat er voor ons een groter plan is. Dat mag je best weten, Paul. Voor het gemak heb ik ‘m als PDF bijgevoegd. Blader hem gerust even door. Ik weet het, het is een heel boekwerk geworden, maar over dit soort zaken kun je niet uitvoerig genoeg zijn, is mijn ervaring.
Ik denk dat pagina vier op jouw volledige aandacht kan rekenen. Zoals je vast door hebt, is een deel gebaseerd op jouw vurige betoog over de energieverspilling in Nederland. Het paste perfect in mijn grote geheel. Als je aan- of opmerkingen hebt, schroom dan vooral niet die aan mij door te geven. Op de inhoud, bedoel ik dan, hè. Als je gaat zeiken over een d of t op de verkeerde plek, dan flikker je maar op, Paul. Ik heb echt een hekel aan dat soort betweters. Als ik niet beter zou weten, dan zou ik zeg dat dáár de wereld aan kapot gaat.
Als je het niet erg vindt, wil ik nu even iets concreter worden. Jij begrijpt natuurlijk ook dat haast is geboden in dit soort kwesties.
In hoofdstuk negen, Activatie polarisatie getiteld, ga ik dieper in op een voertuig dat voor het slagen van dit plan noodzakelijk is. Zoals je in de illustratie (figuur 8a) kan zien, is het in wezen een personenauto waar met kogelwerend glas een soort van huls omheen gebouwd is. En nu zat ik te denken, die Peugeot van jou, kan ik die eens lenen?

Ik hoor graag van je.

Met vriendelijke groet,

Gerry Klaver
Sneeuwbalstraat 45
1045 FG Almere

Standaard