Euforie

Iedereen Wint

“Je kijkt weer naar Iedereen Wint en ik ben vandaag in de garage van Pier Verbonken, die straks de finale speelt. Pier is, zoals hij voor de onderbreking al zei, happy single en woont samen met zijn cavia. Ja, hoe heet je cavia eigenlijk, Pier?”

Oerngt.”
“Oerngt?”
“Ja.”
“Wat ga je vandaag doen in deze garage, Pier?”
“Winnen!”
“Hahaha, dat zullen we aan het eind van de uitzending wel zien, Pier. Maar hoe denk jij vandaag te gaan winnen?”
“Zelfrespect en de reis, natuurlijk.”
“Ja, Pier. Dat is inderdaad wát je kan winnen. Maar waarméé ga je dat precies doen?”
“Met het verbloemen van alles wat ik ben en misschien een gedicht van Slauerhoff.”
“Perfect. We schakelen even naar Eva, die ook ergens in een garage ter plaatse is. Eva, kom er maar in.”

“Ja Ruurd, ik ben er. Hoor je mij? Ik sta hier even in de keuken van…”
“Wim.”
“… van Wim, want hij wist niet zeker of hij een garage had. Bovendien gaat hij hier, op het aanrecht, de strijd aan met jouw finalekandidaat. Vertel eens, Wim, wat ga je doen?”
“Winnen!”
“Dat is de juiste instelling. Ik zie dat je hier een draaiorgel hebt staan, Wim. Ga je daar iets mee doen?”
“Grrngh. Nee, ik ga dansen op De Overtocht van Marsman.”
“Helemaal goed. We zijn heel benieuwd hoe dat eruit zal zien, vooral met die reuma waar u het net over had. We gaan nu over naar.. hè, wat zeg je? Gevallen? Oké, ja doe ik. Ik hoor net dat we toch niet overgaan naar Ruurd, maar we blijven even hier in de keuken van Wim. Wim, vertel. Wat ga jij vandaag doen?”
“Eerst dit, en dan straks boodschappen doen. Ik was van plan om rabarbersalade te maken. Misschien even naar Terschelling op en neer. Het kan, het kan.”
“Maar je wil dus winnen?”
“Ja, hoor.”
“Met de hoofdprijs ga je wel iets verder dan Terschelling! Ik hoor nu dat we toch gaan schakelen naar Ruurd in Bennebroek. Ruurd, aan jou het woord.”

“Eva, kijkers thuis: niet schrikken, maar het is een gekke situatie hier. Pier is dood. Tijdens zijn afsprong kwam hij verkeerd terecht. Vreselijk, vreselijk. Een afschuwelijk moment, een dieptepunt in de geschiedenis van Iedereen Wint. Oerngt zit er hier ook verslagen bij. Wat er met hem gaat gebeuren weet ook ik even niet. Maar de show must go on, begrijp ik in mijn oortje, dus dat doen we maar. Ik zal afronden. Zoals de titel al zegt: Iedereen Wint in Iedereen Wint. Bij dezen geef ik de prijs aan Oerngt. Een reis voor twee personen naar Relax Hotel Euforia in Nová Lesná, Slowakije. Gefeliciteerd. Eva, terug naar jou. Ik kan niet meer.”

“Een tragisch voorval in Bennebroek, maar goed dat je doorging, Ruurd. Sterkte daar.
Maar, er is altijd nog de orde van de dag. Wim, zoals je misschien al wel wist, wint iedereen in Iedereen Wint. Ook jij krijgt een reis naar Relax Hotel Euforia in Nová Lesná, Slowakije. Van harte gefeliciteerd!”
“Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!”
“Wie neem je mee, Wim?”
“Pier.”
“Dat kan niet, Wim.”
“Dan wil ik met Euf.”
“Welke Euf?”
“De broer van Jac.”
“Gaan we regelen. Bedankt voor het kijken en iedereen morgen gezond weer op. Dag!”

Standaard