Failliet

Nestelverhuur

“Goedendag meneer, welkom bij Van Druten Nestelverhuur. Wat kan ik voor u doen?”
Hallo, ik kom uit Amsterdam en ben op zoek naar een nestel.”

“Ah, nou, dan bent u aan het goede adres. Wat voor soort nestel had u in gedachten?”
“Eentje voor aan mijn veters.”
“Meneer is een kenner! Ik pak even de voorraad onder de toonbank.”
“Graag.”
“Dit, meneer, is een van de beste nestels op de markt. Een absoluut topmodel. Geïmporteerd uit Italië en heeft daar de bijnaam ‘capo degli occhielli’, of ‘de eindbaas van de nestels’. Mooi hè? Zouden wij niet kunnen bedenken. Ik heb ‘m zelf ook. Topdingetje. Nog geen veter zien rafelen, meneer.”
“Dat klinkt wel goed, ja.”
“Och, u zou deze eens moeten zien. De Rolls-Royce onder de nestels. Gemaakt door Zwitserse Edelweiss-enthousiastelingen die alleen Italiaans-Spaanse buffelmozarella te eten kregen. Ze hebben een vrij specifieke geur, maar wat kúnnen ze veel, meneer! Ongelooflijk. U zou ze eens moeten voelen. Dat mag ik u nu helaas niet laten doen, maar u zou het moeten voelen, meneer. Ik word er een beetje emotioneel van. Sorry.”
“Dat geeft niet. Maar, eh, ik zoek eigenlijk een nestel voor dagelijks gebruik.”
“Natuurlijk, natuurlijk meneer, natuurlijk. Kijkt u hier eens. Duitse makelij. Oerdegelijk. Gaat niet kapot. Gewoon niet. Hier, heeft u een hamer. Sla maar. Ja, harder! Harder! Ja, ziet u? Niet kapot te krijgen. Het is ook het Erika Terpstra-model, hoor. Hier staat haar handtekening. Ze is er zelf op gaan zitten. Grondige testers, die Duitsers.”
“Prachtig.”
“Dat dacht ik ook ja. Deze doen?”
“Ja, graag. Ze lijken me erg goed.”
“Dat kan ik garanderen. Had u één of twee paar gewild?”
“Eh, twee denk ik.”
“Uiteraard, u heeft ook twee schoenen aan zie ik.”
“Klopt. Goed gezien!”
“En hoelang had u deze nestels willen huren?”
“Nou, eigenlijk, het zit zo, ik had gehoopt deze nestels te kunnen kopen.”
“Oh.”
“Ja.”
“Dan moet ik u helaas teleurstellen, meneer. Wij verhuren onze nestels alleen. Dat had u ook kunnen zien aan mijn etalage, waar toch echt ‘Van Druten Nestelverhuur’ staat.”
“Ja, dat had ik wel gezien, maar ik dacht ‘ach, die verkopen ze vast ook’.”
“Nou, niet dus, meneer. Onze nestels zijn van een topkwaliteit die u nergens anders vindt. En daar gaan wij echt niet zomaar afstand van doen. Dus tenzij u nestels wilt huren, vanaf slechts vijf euro per paar per maand, moet ik u helaas vragen om mijn winkel te verlaten.”
“Wat jammer nou.”
“Weet u wat ik jammer vindt, meneer? Dat u helemaal naar Schiermonnikoog bent gekomen om een nestel te kópen, terwijl u heel goed wist dat u hier alleen nestels kunt huren. U heeft mijn tijd verdaan.”

Standaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *