Naakt

Een lijf

Met haar voeten heeft ze het niet getroffen. Ze zitten tussen maat 36 en 37 in en de linker is ook nog eens enkele millimeters kleiner dan de rechter. Een paar perfect passende schoenen heeft ze nog nooit gehad.

Voeten zou ze omschrijven als haar minst favoriete lichaamsdeel. Niet alleen bij haarzelf, maar bij iedereen. Om het aanzicht van haar eigen stappers net iets charmanter te maken heeft ze altijd lak op haar nagels. Rood, roze of appeltjesgroen, afhankelijk van het seizoen.
Haar enkels zijn slank. Ze heeft altijd van ze gehouden. In de zomer hangt ze er graag een bandje omheen, een ‘verleidingsbandje’ noemt ze dat.
Haar kuiten zijn weer een heel ander verhaal. Ze zijn niet dik, maar ook niet slank genoeg om zomaar in alle laarzen te passen. Zuurkoolstampertjes, worden haar kuiten ook wel genoemd.
Van haar knieën moet ze altijd een beetje glimlachen. Ze passen niet bij haar, maar ze vertellen vele verhalen. Verhalen van vroeger. Haar knieën zitten onder de littekens. Ze hebben zware tijden gekend. Ze is nooit goed geweest in fietsen, haar eerste meters zonder zijwieltjes werden abrupt afgebroken door een garagedeur. Dat hebben haar knieën geweten. Glijdend over kunstgras en pas na enkele meters tot stilstand komen laat ook nare wonden achter.
Over haar bovenbenen is ze niet te spreken. In vergelijking met de rest van haar lichaam zijn ze te ‘volumineus’ en de moedervlek op haar linker bovenbeen zorgt keer op keer voor verwarring. Die is namelijk zo donker dat ze er al meerdere keren van verdacht is hem er zelf met een zwarte permanent marker op getekend te hebben.
Haar mening over haar vagina, kut, vulva, genotsgrot, spleet, poes, doos, punani, is vrij neutraal. Nu is het nog allemaal leuk, regenbogen en vlinders, maar als ze eraan denkt dat er, met een beetje geluk, over een paar jaar een monster van een baby uit dit gat geperst moet worden krijgt ze het toch wel een beetje benauwd.
Haar billen zijn zachter dan naar haar mening gewenst is, maar daar kan aan gewerkt worden. Nog een paar maanden tot het bikiniseizoen.
Heel anders dan haar zachte billen, zijn haar heupen. De botten steken altijd uit en draagt ze een riem net een gaatje te strak, dan verschijnen er de volgende dag blauwe plekken op haar heupen.
Hard als een baksteen is haar buik niet, maar wel plat als een dubbeltje. Ze zou haar buik omschrijven als een perfecte compensatie voor haar kuiten en bovenbenen.
Haar borsten zijn een keer omschreven als ‘precies een handje vol’. Zelf zou ze ze omschrijven als ‘precies klein genoeg om af en toe geen bh te dragen’. Het gevoel van vrijheid dat een borst zonder bh veroorzaakt kan ze iedereen aanraden.
Spieren zijn de grote afwezigen in haar armen, maar mooi slank zijn ze wel. Net zoals haar handen en vingers. Perfecte pianovingers.
Ze kijkt in de spiegel en ziet een blij ei. Een kleine wipneus, goede tanden en ogen die, als de zon erin schijnt, groen zijn.

Standaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *